Jos aloittaisimme tekemään suoramarkkinointia kampanjaamme, meidän pitäisi kartoittaa mikä on kohderyhmämme ja kenelle olemme tietoa välittämässä. Täytyisi varmistaa kenelle olemme saaneet luvan välittää markkinointiainestoa, koska muuten jos sitä tekee kenelle vain, on se laitonta. Meidän olisi mahdollista lähettää viestiä kuluttajille, jos siinä olisi aktiivinen valinta, eli vastaanottaja voi valita haluaako katsoa aineiston vai ei.
Kohderyhmämme olisi tässä kampanjassa mahdollisesti, jo aikuiset n. 25-45 vuotiaat sekä hieman nuoremmille, koska liikkeet ovat suunnattu naisille/tytöille ja pieni osasto miehille, miestenliikettä lukuun ottamatta. Ikäraja ei saisi ylettyä liian ylös, mutta yleisesti markkinointiaineistoa lähetetään luvan antaneille kanta-asiakkaille.
Vaikuttavuutta mittaisimme palautteen antamisesta, joita vastaanottaja voi lähettää puhelimitse, kyselyyn vastaamalla, sähköpostitse tai muuten internetin välityksellä ja liikkeessä itsessään. Siten palautteen laskeminen on yksinkertaista ja voimme saada ihan tarkan määrän vaikuttavuudesta.
Jokaiselle asiakkaalle voi tehdä räätälöidyn tarjouksen, jos siihen on mahdollisuus, se lisää houkuttimia ja luultavammin jopa kiinnostusta kampanjaan.
Suoramarkkinointia voisimme harrastaa kaikissa medioissa, mutta yhteen mediavälineeseen, jonka tietäisimme vetävän eniten lukijoita olisi suuremmin panostuksen alla.
Joten jakaisimme helposti markkinointiaineistoa sähköpostitse ja muun sosiaalisen median kautta lisäämällä kuuluvuutta kampanjaamme, sekä käyttäisimme yllämainittuja vaikuttavuuden mittaamistapoja.
Alla on vielä tärkeää tietoa markkinointiaineiston lähettämisestä:
Kuluttajalle voi poikkeuksellisesti lähettää viestejä ilman suostumusta, jos:
- Yhteystiedot on saatu tuotteen myynnin yhteydessä ja viestissä markkinoidaan ainoastaan vastaavia tuotteita.
- Markkinointiin käytetään samaa välinettä kuin tuotteen ostamiseen käytettiin, esim. sähköpostia voi käyttää, jos tuote on ostettu sähköpostin välityksellä.
- Kuluttajalle on kaupan yhteydessä kerrottu markkinointiviestien lähettämisestä.
- Kuluttajalle on selvästi ja erottuvasti kerrottu jokaisen sähköisen markkinointiviestin yhteydessä oikeudesta kieltää viestien lähettäminen.
Suoramarkkinointia saa Suomen lain mukaan lähettää massajakeluna sähköposteihin, vain jos vastaanottajalta on saatu erityinen lupa lähettää markkinointiaineistoa tai jos vastaanottaja on yritys, eikä he ole erityisesti kieltäneet markkinointiaineiston lähettämistä.